Metafa Veiligheid staat voorop
Inloggen
Home
Producten
Profielcilinders info
Projectbegeleiding
Registreren
Contact & RouteMetafa Holland BV
Ekkersrijt 1311 - 1313
5692 AJ Son

Telefoon: + 31 (0)499 477 876
Telefax:    + 31 (0)499 473 219
Spannende strijd levert Kevin eerste WK zege op
Spannende strijd levert Kevin eerste WK zege op

Spannende strijd levert Kevin eerste WK zege op

28-6-2009

Na drie dagen, in een weergaloos gevecht verwikkeld te zijn geweest, alles te hebben gegeven was het uiteindelijk Kevin Abbring die zijn eerste WK overwinning mocht vieren.

Dolgelukkig legde de KNAF Talent First rijder na de 18 klassementsproeven van de 66e editie van de Rally van Polen op het podium beslag op de champagne en trakteerde de menigte op de toepasselijke bubbeldouche.


Al tijdens de shakedown op donderdag werd door Abbring de basis gelegd voor wat nu als de eerste Junior WK zege van een Nederlander de geschiedenisboeken in is gegaan. “Ha ha ha, ik ben de snelste,” klonk een kort SMS’je uit Polen die avond. Op de eerste dag van de zware onverhard wedstrijd die voor Abbring op de gebruikelijke verkenning na, totaal onbekend was, liet hij met z’n potente R3 van Renault zijn intenties zien door na zes klassementsproeven als leider richting dag twee te gaan. Was die dag een zware, op dag twee werd nog veel meer van hem verlangd daar zijn grootste concurrent, en de vanuit plaats twee constant op de loer liggende Pool Michal Kosciuszko geen kans onbenut liet om Abbring aan te vallen. Ook de Tsjech Martin Prokop manifesteerde zich maar kon nimmer tippen aan de tijden van zowel Abbring als Kosciuszko.

Het werd stuivertje verwisselen voor de twee aan kop liggende piloten maar net voor het scheiden van de markt wist Abbring dan toch het verschil in zijn voordeel te maken waardoor opnieuw zijn naam bovenaan het klassement prijkte.

Alles kwam dus aan op die laatste finale waarin zes proeven de uitslag zouden bepalen. Meteen na de start was het slotoffensief van Suzuki-rijder Kosciuszko een feit maar toen deze een paar KP’s verder lek reed was het pleit beslecht en stond Abbring eigenlijk niets meer in de weg om zijn eerste zege te claimen.

WRC

In het grote WRC was het de Fin Mikko Hirvonen die met de winst aan de haal ging. Lang leek de finale het domein van de twee Ford rijders maar uitgerekend op de laatste proef, een showproef, ging Jari Matti Latvala van de baan waardoor Dani Sordo alsnog beslag kon leggen op de tweede plaats. Derde werd Henning, de oudste van de Solberg broers.
Lof voor Sebastien Loeb die zich na zijn uitval op de eerste dag alsnog in de punten wist te rijden.

Uitslag Junior WRC ronde _Rally van Polen
1. 37 Kevin ABBRING in 3:35:05.2
2. 38 Martin PROKOP +1:10.2
3. 35 Yoann BONATO +5:34.5
4. 36 Hans WEIJS +10:12.0
5. 33 imone BERTOLOTTI +16:45.1
6. 59 Radoslaw TYPA +21:27.1
7. 34 Luca GRIOTTI +25:48.4

Powered by Bestpoint