Metafa Veiligheid staat voorop
Inloggen
Home
Producten
Profielcilinders info
Projectbegeleiding
Registreren
Contact & RouteMetafa Holland BV
Ekkersrijt 1311 - 1313
5692 AJ Son

Telefoon: + 31 (0)499 477 876
Telefax:    + 31 (0)499 473 219
Niet-Manipuleerbare Knopcilinder
Niet-Manipuleerbare Knopcilinder

Niet-Manipuleerbare Knopcilinder

4-10-2011

Een belangrijke eis van het Politiekeurmerk Veilig Wonen nieuwbouw is dat minimaal 1 buitendeur van een woning
vluchtvriendelijk moet worden uitgevoerd. Een knopcilinder maakt een deur eenvoudig vluchtvriendelijk, een sleutel is niet
nodig en iedereen kan op elk moment de woning 'vluchtvriendelijk' verlaten. Wel heeft de toepassing van een knopcilinder tot gevolg dat er aanvullende eisen worden gesteld om de vereiste inbraakwering te waarborgen. Er dient een doorboorbelemmering aan de binnenzijde van de deur naast het veiligheids- beslag te worden geplaatst en bij de briefkleppen een gecertificeerde brievenbusbeveiliger. Dit ziet er niet fraai uit en in sommige gevallen kan de voordeur door plaatsing van de brievenbeveiliger niet meer de vereiste 90° geopend worden.
Door het toepassen van de 'niet manipuleerbare knopcilinder' kunnen deze aanvullende eisen vervallen. De knopcilinder is voorzien van een drukknop waardoor manipulatie met boor- gereedschap niet mogelijk is. De aanvullende eis met betrekking tot het glas, inbraakwerende beglazing P5A binnen 70 cm van het bedieningspunt, blijft wel van kracht. De 'niet-manipuleerbare knopcilinder' is leverbaar i.c.m. alle systemen van Pfaffenhain.

Powered by Bestpoint