Metafa Veiligheid staat voorop
Inloggen
Home
Producten
Profielcilinders info
Projectbegeleiding
Registreren
Contact & RouteMetafa Holland BV
Ekkersrijt 1311 - 1313
5692 AJ Son

Telefoon: + 31 (0)499 477 876
Telefax:    + 31 (0)499 473 219
45 aangiftes van inbraak met 'gaatjesmethode'
45 aangiftes van inbraak met 'gaatjesmethode'

45 aangiftes van inbraak met 'gaatjesmethode'

23-2-2012


De politie adviseert mensen deur- en raamhefboompjes met sloten te installeren.

In Amstelveen maken dieven de laatste tijd veelvuldig gebruik van de zogenoemde gaatjesmethode om in te breken.

Afgelopen maand zijn bij de politie 45 aangiftes binnengekomen waarbij van deze techniek gebruik is gemaakt. De inbreker kijkt daarbij eerst of de sluiting van een deur of raam een hefboompje heeft. Als dat het geval is, wordt een klein gaatje in het kozijn geboord. Vervolgens beweegt de inbreker met een stuk ijzerdraad via het gaatje de hefboom van het raam of de deur.

De politie vraagt mensen hun kozijnen te controleren op gaatjes. 'Het komt voor dat de inbraak mislukt, omdat het kozijn bijvoorbeeld te hard is om er doorheen te boren of omdat de inbreker tijdens zijn werk wordt gestoord,' zegt een politiewoordvoerder. 'Het is hoe dan ook goed contact met ons op te nemen.' De politie adviseert mensen een buitenlamp te plaatsen en deur- en raamhefboompjes met sloten te installeren.

Vorige week woensdag betrapte de politie een inbreker die via de gaatjesmethode een woning in Amstelveen was binnengekomen. De inbreker zit nog vast, de gestolen spullen zijn terug bij de familie. (Bron: Het Parool - 21-02-2012)
 

Deze 'gaatjesmethode' wordt ook toegepast bij knopcilinders, vandaar dat Pfaffenhain de 'niet manipuleerdbare knopcilinder' heeft ontwikkeld.

 

Powered by Bestpoint